Руският спортен министър: Мелдоният в пробата не Шарапова е над нормите



28-04-2016 09:45 | Tennis24.bg

Разколебан и объркан по казуса с допингскандала около Мария Шарапова е руският министър на спорта Виталий Мутко. Той говори за случая по телевизия Match TV.


В предаването Мутко анализира в детайли вариантите за защита на тенисистката пред WADA. Един от вариантите е наказанието да отпадне, ако се установи, че спортистката е взимала забраненото лекарство мелдоний преди то да попадне в списъка със забранените субстанции.


„Въпросът е много комплексен. Усложнението идва от факта, че концентрацията на мелдоний в пробата на Мария е малко по-висока от нормалната. Маша е взимала лекарството няколко години по предписание на лекаря си. Искам просто да я върнем в спорта. Засега обаче не знам дали ще можем да й помогнем“, каза Мутко.


Според самата Шарапова тя е приемала лекарството заради болест, ниски нива на магнезий, аномалии в електрокардиограмата й и генетична предразположеност към диабет в семейството й. Бившата номер 1 твърди, че не е взимала медикамента с цел подобряване на постиженията й на корта.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини