Григор Димитров е готов за битката с Весели



28-04-2016 22:15 | Tennis24.bg

Станко Димов, пратеник на Tennis24.bg в Истанбул

Григор Димитров ще има за съперник на четвъртфиналите в Истанбул чеха Иржи Весели. Това ще бъде втори двубой между двамата, след като те се срещнаха преди 2 години на АТР 250 турнира на клей в Букурещ. Тогава българинът се наложи със 7:6 (5), 6:2, а в последствие спечели първата си и единствена до момента титла на клей.

„Познавам добре Весели, играли сме заедно, така че знам какво да очаквам. Не мога да си позволя да подценявам никого, всеки път, когато изляза на корта трябва да съм готов за битка”, каза Димитров по повод предстоящия дуел с чеха.

Весели към момента заема 63-та позиция в ранглистата на АТР. Само преди няколко седмици чехът сътвори сензацията на сезона, след като успя да победи световния №1 Новак Джокович във втория кръг на „Мастърс 1000” турнира в Монте Карло.

На старта в Истанбул чехът, поставен под №6 в основната схема, победи с 6:3, 7:5 холандеца Тимо де Бакер. На осминафиналите обаче Весели имаше нужда от 3 сета, за да пречупи испанеца Роберто Карбайес Баена – 6:7 (5), 6:2, 6:2. Не по-малко труден се оказа и първият двубой на Димитров. Българинът трепери доста преди да надвие квалификанта Адриан Унгур със 7:5, 4:6, 7:5 след 2 часа и 13 минути битка.

С отпадането на Бърнард Томич, Григор Димитров остава най-високопоставеният тенисист в Истанбул, което го превръща и в претендент №1 за отличието.

Двубоят Димитров – Весели ще се играе в петък, не преди 17:30 часа, и ще бъде проследен с коментар на живо в Tennis24.bg. В сайта ще може да намерите и линк за срещата. При успех Григор Димитров ще се класира за полуфинал и ще защити точките от миналата година – 90, когато отпадна от Пабло Куевас.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини