Серина Уилямс няма да участва в Мадрид



29-04-2016 10:24 | Tennis24.bg

Златка Замова, кореспондент на Tennis.bg в Мадрид

Водачката в световната ранглиста Серина Уилямс в последния момент се отказа от участие в турнира в Мадрид. Причината била вирусно заболяване, съобщиха организаторите.


21-кратната шампионка в турнири на Големия шлем ограничи тази година участията си до момента само до три. Тя загуби финалите на Откритото първенство на Австралия и Индиан Уелс и отпадна в четвъртия кръг в Маями. Серина е двукратна шампионка от Мадрид и ще има шанса да вдигне трофея в отсъствието на триумфиралата тук през 2014 Мария Шарапова.

Още една тенисистка от Топ 10 пропуска състезанието от най-високата категория "Премиер задължителен". Това е швейцарската тийнейджърка Белинда Бенчич, която лекува травма в гърба. 


Амбиции за нова титла обаче има и двукратната шампионка Петра Квитова. През 2015 г. тя победи във финала Светлана Кузнецова.


Освен това огромна конкуренция ще бъдат и шампионката от Откритото първенство на Австралия Ангелик Кербер, която остава във форма и набра инерция с титлата си в Щутгарт. Виктория Азаренка също е под пара, а домакините очакват с нетърпение изявите на местната звезда – Гарбине Мугуруса.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини