Надал и Вожняцки взеха наградите и на ITF



14-12-2010 14:06 | Станко Димов

Рафаел Надал и Каролина Вожняцки бяха определени за Световни шампиони на международната тенис федерация ITF за 2010 година. Рафа, който през сезона вдигна трофеите на "Ролан Гарос", Уимбълдън и US Open, печели за втори път престижното отличие.

 

Интересното е, че за Вожняцки това е първо подобно отличие за годината, въпреки че завърши като номер 1. От WTA избраха Ким Клайстерс за най-добра през годината.

 

"За никого не е тайна, че 2009-та година бе тежка за мен. След всичко, което се случи да се върна отново на върха и най-накрая да спечеля US Open - чувството е невероятно", коментира испанецът.


Очаквано при жените наградата взе водачката в ранглистата Каролина Вожняцки. Датчанката, която през сезона спечели 6 титли, печели отличието за първи път.

 

Въпреки изключително постоянните изяви, Вожняцки така и не успя с опитите да покори някой от турнирите от Големия шлем. При всички положения това ще е голямата цел за русокосото миньонче през идния сезон.

 

"За мен е изключителна чест да спечеля награда, която е била в ръцете на толкова велики състезателки. 2010-та година бе страхотна за мен. Сега се подготвям здраво, за да бъда още по-добра през 2011-та година", коментира Вожняцки.

 

При двойките наградата прибраха култовите близнаци Боб и Майк Брайън при мъжете и сексапилните Хисела Дулко и Флавия Пенета при жените. 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини