Фен на Бока Хуниорс се изправя срещу Гришо



01-05-2016 09:43 | Любомир Тодоров

Григор Димитров ще се изправи срещу дребничкия аржентинец Диего Шварцман на финала на турнира на АТР в Истанбул днес. За българина това ще бъде осми финал в кариерата на единично, докато за неговия съперник ще бъди първия.

Кой е Шварцман? Той е от Буенос Айрес и е на 23 години. Известен е в родината си като голям фен на футболния "Бока Хуниорс" и на полузащитника Хуан Роман Рикелме. В тениса негов идол е Рафа Надал, а за любим турнир определя "Ролан Гарос".

Любопитен факт е, че и двамата финалисти в турнира имат треньори аржентинци. Гришо се готви от края на миналата година от Франко Давин, а наставник на Диего е бившият професионален тенисист и специалист на двойки Себастиан Прието. В края на ХХ век, когато Давин е капитан за Купа "Дейвис", в отбора играе и Прието.

Шварцман е един от най-ниските тенисисти в Тура със своите 170 сантиметра. В момента е 87-и в световната рангриста, но е достигал до №57 през миналата година. Този сезон спортистът от еврейски произход редуваше участието в турнири от АТР Тур с чалънджъри. Преди Истанбул Диего нямаше две поредни победи в едно състезание от Тура.

Очевидно край Босфора южноамериканецът се чувства отлично. През 2015-а той стигна до полуфинал, в който беше близо до победа над бъдещия шампион Роджър Федерер, но в крайна сметка отстъпи в 3 сета.

Сега Шварцман играе турнира на живота си. Той се наложи последователно над сънародника си Факундо Банис с 6:1, 6:4, над водача в схемата Бърнард Томич с 6:2, 6:2, спаси мачбол срещу Дамир Джумхур, преди да победи след 5:7, 7:6, 6:2 и на полуфинала надделя над аржентинеца Федерико Делбонис, поставен под №4, с 6:7, 6:3, 6:2.

Диего не крие амбициите си да спечели и титлата, но съзнава, че го чака сериозно препятствие.
"Ще бъде труден мач. Григор е невероятен тенисист. Имам нужда от бързо възстановяване", заяви снощи след победата си Шварцман. За него днес финалите всъщност са два. След двубоя с Димитров той ще спори и за титлата на двойки. Заедно със сънародника си Андрес Молтени ще играят срещу Флавио Чипола и Дуди Села.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини