Григор Димитров: Поведението ми беше под всякаква критика



01-05-2016 21:20 | Tennis24.bg

Станко Димов, пратеник на Tennis24.bg в Истанбул

Пресконференция на Григор Димитров след загубата на финала на АТР 250 турнира на клей в Истанбул:

- Григор, какъв е коментарът ти за мача? Кога получи крамповете?
- Мисля, че беше в средата на втория сет след едно от дългите разигравания. Бях близо, водих с 5:2 във втория сет, но не успях да го притисна докрай. Пълен кредит към Диего. Той беше много добър днес, аз бях близо, но той беше по-добър в края. Това е.

- Мислиш ли, че хората ще те критикуват за поведението ти в края на мача?
- Не знам. Ти критикуваш ли ме? Откъде знаеш, че хората ще ме критикуват?! Ако искаш да ме критикуваш, критикувай ме. Аз нямам проблем с това. Извиних се след мача за поведението си. Никога не бях правил нещо подобно. Някога виждал ли си ме да реагирам така? Ако искаш да кажеш нещо, кажи ми го в лицето.

- Григор, всички съжаляваме за загубата. Имаше физически проблеми, защо не взе медицинския таймаут по-рано?
- Защото не знаех как ще се чувствам след това, нямах идея. Изцяло съм аз виновен за поведението си, за ракетите, за всичко. Не знам дали някой ще ме съди или не, съжалявам, наистина, но това е в играта. Тъпо ми е, не мога да го крия. В началото на годината имах мачбол в Сидни, днес бях сет и 5:2, така че случва се, това е в играта. Извинявам се и продължавам нататък.

- Какво е позитивното, което можеш да извлечеш от турнира в Истанбул тази година, в сравнение с миналата?
- Мисля, че сега играя по-добър тенис. Трудно е, когато имаш противник като днешния (Шварцман). Наистина е много трудно да играеш срещу него, няма как да го скрия. Позитивното? Трябва просто да забравя този мач, да го оставя зад себе си. Предстои ми нова седмица, друг турнир, друг противник. Няма смисъл да продължавам да мисля за този мач. Съжалявам, ако съм взел грешни решения. Съжалявам и за поведението си, няма как психически да се освободя от това нещо в момента.

- Какво ти липсваше, за да затвориш мача?
- В момента не мога да кажа какво точно ми е липсвало. Както и да кажа ще прозвучи като извинение. Изцяло всичко си беше в моите ръце. Кортът беше много тежък, срещу мен имах съперник, който се движи отлично. Днес цялата му игра вървеше много добре, дори и в първия и втория сет (бел.ред. когато изоставаше в резултата). Дори при 5:2 във втория сет знаех, че предстои още много игра. Всичко опитах със сервиса си, но топката винаги идваше обратно. Вместо с 2-3 удара да свършваше разиграването, то приключваше с 10-12 удара.

- Има и нещо положително. Миналата година полуфинал, тази финал, догодина – титла.
- (смее се) Мерси, че намери това положително нещо. Да, положително е. Като играч се чувствам по-добре. Поведението ми обаче днес беше под всякаква критика.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини