Монфис не даде шанс на Андерсън при завръщането му на корта



03-05-2016 19:27 | Tennis24.bg

Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg в Мадрид

Гаел Монфис победи с 6:4, 6:1 Кевин Андерсън на старта на „Мастърс 1000” турнира в Мадрид. Примерът на французина последва и Ник Кириос, който се справи със 7:6 (7), 6:4 над Гуидо Пея, като по този начин си гарантира дуел в следващия кръг със Стан Вавринка.

В сблъсък на двама 29-годишни, Монфис успя да пречупи завърналия се след контузия Андерсън след час и 8 минути битка, като по този начин увеличи преднината си пред южноафриканеца на 4:0 победи. Поставеният под №13 Монфис загуби едва 5 точки след изпълнен първи начален удар, като за целия двубой не даде дори точка за пробив на съперника си. В същото време французинът осъществи 3 пробива.

За Андерсън пък това беше първи двубой от февруари насам. Снажният тенисист страдаше от контузия в рамото, а в същото време претърпя и операция на глезена, заради което пропусна 7 турнира. Във втори кръг Монфис ще се изправи срещу Пабло Куевас.

Изключително ценна победа на старта в Мадрид постигна и Хуан Мартин дел Потро. Аржентинецът успя да пречупи в два сета №14 в схемата Доминик Тийм – 7:6 (5), 6:3 след час и 44 минути игра. Дел Потро приключи срещата с 10 аса на сметката си и не допусна нито един пробив.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини