Багдатис: Играчите се страхуват да трошат ракети



05-05-2016 14:16 | Tennis24.bg

Маркос Багдатис е на път да се превърне в един от най-големите фенове и поддръжници на българската първа ракета Григор Димитров. Кипърецът защити хасковлията за агресията срещу ракетите му по време на финала на турнира в Истанбул. Тогава Гришо се ядоса в третия сет и потроши две от ракетите си, след което получи един наказателен гейм от съдията на стола.


„Беше страхотно. Мисля, че такова поведение е нормално и човешко. А и зрителите го харесват, въпреки че го освиркват. По някакъв начин това е смешно. Момчето всъщност не направи нищо лошо на никого. Просто се налага понякога да отпушиш парата“, каза Багдатис пред „Л‘Екип“ за Димитров.

Самият той също има доста опит в разрушаването на ракетите си. „Не ми пука. Хората се забавляват като го правя. Трябва да показваш, че не си засрамен от действията си. Аз дори показвах такива видеа на малката си дъщеря. Тя е малка, не разбра какво става, но вече и тя хвърля ракетата си!“, казва още кипърецът.


Според него много от колегите му едва удържат желанието си да изразят агресията и гнева си на корта. Причината е, че се страхуват от наказание. „Страхуваме се от АТР. Станали сме като машини. Не можем да псуваме, не можем да казваме нищо. Бях наказан срещу Жил Симон, защото казах „F***!“. А виждате какво се случва на футболния терен. В АТР трябва да се замислят“, завършва Маркос.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини