Ноле обезвреди Раонич



07-05-2016 07:37 | Tennis24.bg

Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg

Лидерът в мъжкия тенис Новак Джокович победи с 6:3, 6:3 черногореца с канадски паспорт Милош Раонич и стигна полуфинал на Мутуа Мадрид Оупен (5,72 М евро). За последно сърбинът игра в Топ 4 през 2011, когато и спечели турнира. Съперник днес ще му бъде Кей Нишикори (Яп) във вечерната сесия на „Маноло Сантана” и след женския финал.

Мачът на закрития централен корт продължи 1:44 часа и завърши минути преди полунощ. Това бе седма безответна победа на почти 29-годишния Джокович, победил Раонич и за титлата в Индиан Уелс през март.

Устремен към 5-а титла за сезона (64-а кариерна), Ноле взе първия сет с пробив за 4:2, стабилен сервис и ретури и безгрешен форхенд. Милош, който не бе допускал пробив в турнира, имаше проблеми с подаването, най-силното му оръжие, направи и куп грешки.

Канадецът допусна пробив и изостана 0:2 и 3:5 като спаси мачбол. Той имаше 2 възможности за пробив и бе на косъм да изравни геймовете на 5, но Ноле натисна с форхенд и затвори. След мача показа комично позицията си за ретур пред тв-камерата на Алекс Коретча за шоу на публиката и дори говори н приличен испански (братята му живеят в Марбея).

„Един от ключовете за мача бе да не му давам много сервис-точки, това му носи самочувствие.
Имах добър сервис и форхенд, а ретурът ми бе от най-солидните удари тази вечер. – каза Джокович и разкри някои от тайните си: - Ретура е комбинация от добра позиция и подготовка на мача, понякога е инстинкт, трябва да усетиш подаването му. Познах повечето ъгли и бях добре пласиран. Никога не изключвам от тениса, дори когато спя мозъка ми работи на 300 км в час . Иначе обичам да балансирам между пасивен и активен отдих, да презаредя батериите.

” Кей е много по-бърз на корта. Бил е финалист, има опит в големи мачове, знам, че обича да стои близо до линията. Ще трябва да подготвя нещо. Днес на закрито настилката бе по бавна и се наслаждавах.”

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини