Доминик Тийм с първи успех над Федерер (видео)



12-05-2016 14:38 | Станко Димов

Доминик Тийм е първият, който си осигури място на четвъртфиналите на „Мастърс 1000” турнира в Рим. Това стана факт, след като 22-годишният австриец пречупи в два сета бившия водач в ранглистата Роджър Федерер, в отделните части 7:6 (2), 6:4 след 78 минути игра на централния корт във Вечния град.

Федерер и Тийм си размениха по един пробив в първия сет, съответно е петия и шестия гейм, след което заслужено частта се реши от тайбрек. В допълнителния гейм австриецът показа по-добра игра и се наложи със 7:2 точки.

Във втория сет Тийм проби за преднина 3:2, а до края на срещата загуби общо 4 точки при свой начален удар, като буквално не даде никакъв шанс на Федерер дори да помисли за връщане на пробива.

Победата е първа за Тийм над Федерер. Двамата се срещнаха и в началото на сезона на твърдите кортове в Бризбън, където ветеранът от Швейцария се наложи (в последствие загуби на финал от Раонич). Общо от началото на сезона Тийм постига трети успех над Топ 10 опонент, след като успя да пребори Рафа Надал и Давид Ферер. В спор за място на полуфинал австриецът ще срещне Гаске или Нишикори.

Загубата на Федерер днес означава, че той ще отстъпи второто място в ранглистата на Анди Мъри. Двамата имаха по равен брой точки, но швейцарецът трябваше да защитава финал от миналата година в Рим (отстъпи пред Джокович). Така Федерер ще бъде поставен под №3 на Откритото първенство на Франция в края на месеца.

Федерер ще започне „Ролан Гарос” с едва 2 турнира на клей. През април Маестрото игра в Монте Карло, където бе спрян на четвъртфиналите от Жо-Вилфред Цонга. В Рим ФедЕкспрес отпадна още на осминафинал.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини