Джокович загуби сет на 0, но стигна до мач с Надал



13-05-2016 07:45 | Станко Димов

Новак Джокович достигна до четвъртфиналите на „Мастърс 1000” турнира в Рим за 10-а поредна година. Това се случи, след като водачът в схемата се наложи с 0:6, 6:3, 6:2 над бразилеца Томас Белучи. В петък Ноле ще се изправи срещу 7-кратния шампион в Рим Рафаел Надал, а залогът ще бъде участие на полуфинал в турнира.

В първия сет Джокович не приличаше на себе си. Той пропусна рутинни удари и по никакъв начин не успя да затрудни Белучи. За целия първи сет сърбинът спечели едва 8 точки и загуби всички брейк-пойнта, пред които Белучи излезе. Първата част на срещата приключи за едва 24 минути.

„След първия сет трябваше да направя променя. Първият сет бе изцяло за Белучи, аз бях някъде далеч от корта. За радост знаех, че двубоят не е приключил и аз ще имам шанс да се завърна и да се поправя, както и направих”, коментира Джокович след двубоя.

Сърбинът бързо влезе в час във втория сет и успя да вземе още първото си подаване, а след това направи пробив за 5:3, който се оказа достатъчен за него да измъкне сета.

„Ключовият момент беше първият гейм на втория сет, когато успях да съхраня подаването си. След това нещата започнаха да се нареждат по моя план, напипах ритъм и започнах да работя добре”, призна Ноле.

В решаващия трети сет Джокович бе изключително концентриран и след два брейка си гарантира дуел №49 в Рафа Надал. Сърбинът води с 25:23 победи, като е спечелил и последните 6 мача между тях. За последно Рафа победи Ноле преди близо 2 години – на „Ролан Гарос” 2014.

„Предстои ми голямо предизвикателство срещу Рафа. Фактът, че днес играх срещу левичар ще ми помогне да се позиционирам добре за срещата с Надал. Играли сме в Рим няколко пъти. Гледал съм негови двубои. Ще се опитам да се подготвя максимално за двубоя. Надявам се, че ще стартирам по-добре, отколкото днес”, каза още Джокович.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини