Българките шампионки на Балканите до 15 г.



13-05-2016 11:09 | Любомир Тодоров

Отборът на България по тенис на маса за девойки до 15 години стана шампион на Балканиадата в Тиват (Черна гора). В първенството при по-големите, до 18 години, юношите и девойките ни спечелиха бронзови медали.

На финала нашите кадетки победиха драматично тима на Румъния с 3-2 успеха.

В първия мач Ивет Илиева загуби от Таня Плайн с 0:3. После Калина Христова спечели с 3:2 над Кристина Варга. В мача на двойки Христова и Илиева загубиха с 1:3 гейма.

Калина спечели още една победа след успех над първата ракета на румънките Таня Плайн с 3:2. В решителния мач Ивет Илиева надделя над Кристина Варга с 3:1 гейма и донесе шампионската трета победа, пише insport.bg.

Националният отбор за възрастта включва Калина Христова „Корабостроител 92“ (Варна), Виктория Петкова „Комфорт“ (Варна), Ивет Илиева и Мирослава Андронова от „Две Могили“.

При момчетата до 15 г. България зае четвърто място на Балканиадата.

Съставите при кадетките и кадетите са водени от треньорите Даниела Христова от „Две могили“ и Стоян Поппетров от „Корабостроител 92“.

Същевременно юношите и девойките ни спечелиха бронзови медали на Балканиадата до 18 г. в Тиват. Надпреварата се провежда едновременно с тази до 15 г.

На първенството девойки ни бяха в състав Мария Йовкова „Стоянстрой“ (Пловдив), Михаела Димова „Родопи“ (Момчилград), Кристина Враменцалиева „Стоянстрой“ (Пловдив) и Зарена Коева „Две Могили“.

За юношите ни играха Константин Вътов и Стефан Тодоров от „Стоянстрой“ (Пловдив), Боян Иванов и Стефан Дошев от „Корабостроител 92“ (Варна).

Национални треньори за възрастта са Тодор Тодоров от „Стоянстрой“ и Надежда Стоянова от „Родопи“ (Момчилград).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини