Дел Потро пропуска „Ролан Гарос”, но има и добра новина



13-05-2016 10:28 | Станко Димов

Хуан Мартин дел Потро обяви, че ще пропусне Открития шампионат по тенис на Франция – „Ролан Гарос”, който започва на 22-и май. Аржентинецът разкри, че ще се завърне на корта за сезона на трева, като за първи път от години насам планира да играе в няколко турнира поред.

„Здравейте,

Много съм щастлив да ви кажа новината: благодарение на подобренията от последните няколко седмици, за първи път от началото на процеса на възстановяване мога да потвърдя, че ще участвам на няколко турнира подред.

Решихме, че най-умно в момента ще бъде да започнем подготовка за сезона на трева. Списъкът с турнири тепърва ще бъде обявен, но се надявам да участвам на възможно най-много надпревари, както и да бъда част от тима за Купа „Дейвис” за гостуването на Италия.

Извинявам се на моите привърженици на „Ролан Гарос”. Ще ми липсвате и тази година. Ще се видим през 2017!”, написа Дел Потро в Туитър.

Аржентинецът не е играл в турнир от Големия шлем от Australian Open 2014. Най-доброто постижение на Дел Потро на „Ролан Гарос” е полуфинал от 2009-а.

Припомняме, че Tennis24.bg ще бъде единственият български сайт, който ще има пратеник на "Ролан Гарос" 2016. Ексклузивни новини от първата седмица на турнира ще научавате от Любомир Тодоров.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини