Sports Illustrated: Григор Димитров е сред разочарованията на 2010 година



16-12-2010 01:10 | Николай Драгиев

Основният спортен автор на изданието флагман в САЩ Sports illustrated Джон Вертхайм публикува анализ за вече изминалия тенис сезон. В него той надълго и широко анализира годината, посредством и обратната връзка чрез имейли с читателите.

 

След обработването на резултатите от електронната поща и анализа им, Вертхайм и неговите сътрудници определят Рафаел Надал и Ким Клайстерс като най-успешните тенисисти за 2010 година.

 

Завръщането на годината при мъжете е за Марди Фиш, а за жените на Кимико Дате Крум.

 

Ана Иванович е най-прогресираща, а Петра Квитова "новак на годината". Рикардас Беранкис е най-добрият младок, а треньори на годината са Тони Надал и Сергей Демьохин, който работи с Вера Звонарьова.

 

Най-добрият български тенисист Григор Димитров също не е пропуснат. За съжаление той попада в графата "Разочарование на годината".

 

Като най-голямото разочарование на 2010 година е контузията на Хуан Мартин дел Потро, който заради контузия не успя да покаже дали е способен да разбие доминацията на Роджър Федерер и Рафаел Надал. След него е посочен Марин Чилич.

 

Григор Димитров попада в тази тройка заради "непостоянните" си резултати през годината и разбира се поради скандала в Хелзинки, при който той си позволи да блъсне съдия на негов двубой.

 

Интересното е, че Джон Вертхайм бе сред първите анализатори, които похвалиха Гришо след силните му изяви в края на лятото и по време на турнирите от сериите "Чалънджър" в Банкок. Тогава той предрече бляскаво бъдеще на българина през 2011 година.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини