Ноле победи за 26-и път Рафа



13-05-2016 20:10 | Любомир Тодоров

Световният номер едно Новак Джокович се класира за полуфиналите на турнира в Рим от сериите "Мастърс 1000".

Четирикратният шампион в състезанието надделя над носителя на седем трофея от Вечния град Рафаел Надал със 7:5, 7:6(4) след два часа и 24 минути игра.

Така Ноле спечели за 26-и път срещу левичаря от Манакор в двубой №49 помежду им. Сърбинът е победил в последните седем мача.

В първия сет Рафа успя да пробие на 15, за да поведе с 3:2. Ноле правеше непривчно много грешки. Той успя да спре негативната серия при 3:4, в гейм продължил повече от 11 минути. Веднага след това сърбинът върна брейка. Джокович поведе с 40:0, но левичарят от Манакор изравни, а след това изкара две поредни топка в аут. Развръзката настъпи в 12-ия гейм. В него белградчанинът пропиля три сетбола, но при четвъртия спечели точката на мрежата и нададе мощен победоносен рев. Първия сет продължи час и 11 минути.

Надал започна с пробив и втория сет, този път в откриващия гейм, а след това затвърди за 2:0 на нула. След третия гейм, спечелен от Ноле, испанецът поиска медицинска помощ заради проблем в лявото стъпало. При 5:4 Рафа сервираше за сета и имаше общо пет шанса да изравни частите, но Джокович устоя и върна пробива. Стигна се до тайбрек, в който сърбинът поведе с 6:4 точки и реализира още първия мачбол с бехкенд уинър в опразнената половина на корта.

Новак завърши срещата с 27 печеливши удари и също толкова непредизвикани грешки. При Надал съогношението е 23 уинъра при 31 грешки.

На полуфиналите Джокович очаква спечелилия срещата между Кей Нишикори и Доминик Тийм.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини