Мъри надигра Джокович и грабна титлата в Рим (снимки)



15-05-2016 20:02 | Станко Димов

Анди Мъри е новият шампион на „Мастърс 1000” турнира в Рим. На финала на надпреварата шотландецът надигра с 6:3, 6:3 водача в ранглистата Новак Джокович. Срещата между двамата продължи малко повече от час и половина и премина под доминацията на Мъри, който заслужи своя триумф.

За великобританеца това е първа титла от Вечния град. С успеха днес той сложи край на доминацията на Надал и Джокович, които печелеха в Рим в последните 11 години.

ГАЛЕРИЯ ОТ ФИНАЛА ВИЖТЕ ТУК

Пробив в четвъртия гейм на първия сет се оказа достатъчен на Мъри да поведе в резултата с 6:3. През втората част над Рим започна леко да ръми, но играта не беше спряна, въпреки протестите на Новак Джокович.

Мъри успя отново първи да пробие за преднина 3:2, а след това при 5:3 с фамозно изпълнение стигна до втори брейк, с който си осигури и трофея. При това шотландецът го направи без да загуби сет през цялата седмица.

Мъри си направи най-добрия подарък по повод 29-ия си рожден ден, който празнува днес. За него това е 12-та титла от „Мастърс 1000” сериите, както и 10-та победа от 33 мача срещу белградчанина.

От понеделник Мъри ще се върне на второто място в ранглистата, което означава, че ще бъде поставен под №2 на „Ролан Гарос”.

„Преди всичко искам да поздравя Анди, който направи страхотен двубой. Повярвайте ми – днес той беше много добър”, каза в интервюто на корта Джокович. От своя страна щастливият шампион благодари на публиката за подкрепата и също изказа почести към достойния си опонент.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини