Турнирът в София с нов директор



16-05-2016 15:08 | Tennis24.bg

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с новия турнирен директор на ATP Sofia Open Пол Макнами. Пол Макнами е един от най-уважаваните специалисти в света на тениса. В продължение на 12 години (1995-2006) Пол Макнами е бил турнирен директор на Australian Open, а от 1989 до 2012 г. ръководи първенството за смесени двойки „Хопман Къп”.

Именно Макнами кани българската двойка Цветана Пиронкова и Григор Димитров за участие в турнира. Това не е единствената връзка на Макнами със страната ни - в последните две години той е консултант на треньорския ни екип за купа „Дейвис”. Австралиецът има и забележителна кариера като професионалист. Той е бивш световен номер 1 и има 5 титли от Големия шлем на двойки.

„ATP, спонсорите от Garanti Koza и партньорите са много щастливи и удовлетворени от дебютния тенис турнир в София. Tой е добра основа за развитие и надграждане. България доказа, че е готова за провеждането на турнири от ранга на ATP“, каза Пол Макнами.

“За мен е чест, че бях поканен да стана турнирен директор на Garanti Koza Sofia Open. Нашата цел е да утвърдим София като ключова дестинация в световния тенис“, добави известният тенисист. По думите му турнирът ATP Sofia Open е най-голямото ежегодно спортно събитие в столицата и е направен, за да радва почитателите на този спорт у нас.

„Пристигането на величина от ранга на Пол Макнами в София е доказателство за големите планове на спонсорите на Sofia Open за страната ни“, коментира министър Кралев. „Сигурен съм, че огромният му опит като турнирен директор на Australian Open ще ни помогне да промотираме българския тенис турнир и да затвърдим добрите впечатления от дебютната ни година. Министерството на младежта и спорта ще продължи да подкрепя провеждането на тенис турнира и през следващите години, като се надяваме договорът да бъде увеличен“, добави министърът.

В първото издание на Garanti Koza Sofia Open турнирен директор беше Ерхан Орал. Tennis24.bg пък е медиен партньор на надпреварата.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини