Анди Мъри – без треньор на Ролан Гарос



17-05-2016 17:41 | Tennis24.bg

Анди Мъри призна, че има много малка вероятност да си намери треньор до началото на Откритото първенство на Франция. Шотландецът обяви за медиите на Острова, че е готов да се премести от Маями, където тренира в последните години, и упорито работи по привличането отново на Иван Лендъл.


Преди две седмици световният номер две се раздели след две години работа с Амели Моресмо. Той допълни, че иска да намери неин заместник преди началото на сезона на трева.


С родения в Чехия американец Лендъл Анди постигна най-големите успехи в кариерата си, като между 2012 г и 2014 г. спечели US Open, „Уимбълдън“ и златен медал от Олимпийските игри. Двамата обаче се разделиха, след като се оказа, че легендата не може да му отделя толкова много време, защото бе ангажиран със стартиралата тогава негова тенис академия в Южна Каролина. Днес обаче Лендъл е свободен, а училището му бе закрито. В последните дни много се шуми за евентуално ново събиране на двамата, като те обявиха, че биха се радвали това да се случи.


„За мен беше удоволствие да работя с Иван, но времето беше проблем“, каза Мъри за английски журналисти след впечатляващата си победа над Новак Джокович във финала на турнира в Рим. И продължи: „Трябва да намерим как да е добре и на двама ни. Хора, които са били номер 1 в света знаят колко време трябва да се посвети на един играч, за да има фект. Например Борис Бекер е изцяло посветен на Новак Джокович. Обикновено пътуването е проблем. Бих направил компромис за това къде тренирам. В Маями ми беше добре, защото Иван беше наблизо. Не вярвам да има развитие до турнира в Париж. Но сезонът на трева започва чак след три седмици, така че има време. Ако постигнем съгласие с екипа ми, може би ще пробвам няколко души тези дни.“


За подготовката на Мъри за „Ролан Гарос“ отговаря досегашният му помощник Джейми Делгадо, като в Рим стана очевидно че се справя повече от добре.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини