Уилямс: Готова съм да играя срещу всеки по всяко време



19-05-2016 11:29 | Станко Димов

Серина Уилямс е готова да се изправи срещу всяко едно предизвикателство по пътя към нова титла от „Ролан Гарос”. Американката призна, че се чувства отлично на клей и очаква с нетърпение битките в Париж да започнат.

„Искаш да играеш срещу №1 в света, искаш да победиш №1 в света. Знам, че е така. Аз съм готова да изляза на корта срещу всеки по всяко време”, коментира Уилямс в интервю за CNN.

Водачката в ранглистата спечели 4 от последните 6 турнира от Големия шлем. Миналата година тя бе на косъм от календарен шлем, но изненадващо загуби на полуфиналите на домашния US Open от Роберта Винчи. В началото на този сезон пък Уилямс отстъпи на финала на Australian Open пред Ангелик Кербер.

„В момента се чувствам отлично, когато кракът ми стъпи на клей. Винаги съм се чувствала невероятно, защото обичам клея. В Маями, когато загубих (от Светлана Кузнецова), още на следващия ден тренирах на клей”, каза още световната №1.

34-годишната Уилямс е участвала в едва 4 турнира от началото на сезона, но пък пристигна в Париж в отлично настроение, след като успя да спечели титлата от Рим.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини