Едберг: Мъри може пак да спечели Уимбълдън



19-05-2016 11:31 | Tennis24.bg

Шампионът от Уимбълдън Анди Мъри продължава да подобрява играта си и може да триумфира на „домашния“ турнир от Големия шлем отново. Това е мнението на бившия номер 1 в света Стефан Едберг, което той изрази в интервю за ВВС. Шведът има шест титли от Големия шлем, включително две от Откритото първенство на Великобритания – през 1988 и 1990 г.

„Вярвам, че Мъри може да спечели още много титли от Шлема. Той е достатъчно добър и достатъчно млад. Според мен има няколко добри книги пред себе си. Мъри има две титли от Големия шлем – от „Уимбълдън“ след успех над Новак Джокович на финала с 6:4, 7:5, 6:4 и от US Open през септември 2012 г., отново след победа над Ноле.

„Той доказа, че може да играе добре на трева. Затова няма съмнение, че ще успее отново. Може би иска да бъде и номер 1 в света. Ще е трудно, но не и невъзможно“, допълва Едберг. Според него съперничеството на Мъри с друг 26-годишен – Новак Джокович, и неколцината останали топ-звезди в Тура, е полезно за тениса.

„Джокович има още много добри години пред себе си. Ако Рафа Надал остане здрав, винаги ще бъде заплаха за всеки. Никой не трябва да отписва и Федерер. Миналата година Хуан Мартин Дел Потро игра страхотно на „Уимбълдън“, също и Томас Бердих. Така турнирът става по-интересен, защото до скоро беше доста предвидим“, каза още шведът.

Той се впусна и в спомени за своите успехи във Великобритания. „Спечелих първата си титла там още в началото на кариерата си. Бях гледал как Борг печели всичките си пет титли. Да спечелиш титлата там е огромен стимул за всеки. И естествено те прави жаден за още успехи. Една титла от Големия шлем прави печеленето на други по-лесно“, споделя Едберг.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини