Мнението на журналистите: Любомир Тодоров



22-05-2016 08:22 | Tennis24.bg

В навечерието на „Ролан Гарос” от Tennis24.bg се свързахме с някои от най-опитните и доказани български журналисти, отразяващи любимата игра. Попитахме ги за техните очаквания за турнира, както и ги помолихме да се представят с няколко думи. Днес ще Ви предложим мнението на Любомир Тодоров.

Аз съм Любомир Тодоров и работя в Българския тенис портал Tennis24.bg. Интересувам се от тенис и всички останали ракетни спортове от дете, а професионално пиша от 1994 г. във вестник „Стандарт“. Бил съм главен редактор на списанието „Тенис Клуб“ (2002-2005 г.), а тази година написах и книга, посветена на джентълменския спорт и големите турнири в България „София – столица на световния тенис“.
Сред интервютата, които ценя най-много, са тези с Роджър Федерер, Елена Дементиева, Кончита Мартинес, Ана Иванович. Както и срещите с имена като Анди Мъри, Стан Вавринка, Ким Клайстерс.
Имам професионалния шанс тази година да отразя от мястото на събитието „Ролан Гарос“.

- Кои ще играят на финала при мъжете?
Пак Новак Джокович и Стан Вавринка. Стан и миналата година беше малко като „умряла лисица“, но помним какво се случи. А шампион сега ще бъде (най-накрая) Джокович.

- А кои ще спорят за титлата при жените?
Гарбине Мугуруса и Виктория Азаренка. Време е някоя от двете да спечели първа титла в Париж. Не смятам, че Серина ще може да издържи до финала.

- Как ще се представят българите в Париж?
Никой няма да премине трети кръг. Ще ми се тази прогноза да не се сбъдне, но формата, която показват на клей и Григор, и Цвети не ме правят оптимист за Париж.

- Кой/коя ще бъдат големите открития?
Доминик Тийм ще увенчае отличния сезон, който прави с добри резултати на „Ролан Гарос“. Саша Зверев също има предпоставки да направи пробив, стига да запази концентрация. При жените всичко е възможно, но бих заложил на приятна изненада от страна на девическата шампионка от „Ролан Гарос“ Дария Касаткина.

- Кой/коя ще бъде голямото разочарование?
При жените смятам, че Ангелик Кербер и финалистката от м.г. Луцие Шафаржова ще отпаднат рано. При мъжете мисля, че Анди Мъри няма да стигне до финала, което би било разочароващо за него. И Рафа Надал няма да вземе десетата си титла в Париж.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини