Надал: Резултатите са най-важни - искам да бия Федерер и в демонстративните мачове



17-12-2010 14:48 | Николай Драгиев

Рафаел Надал обяви, че ще играе на 100% срещу Роджър Федерер дори и в благотворителните мачове, които двамата ще проведат през следващата седмица. Според Рафа тези срещи са важни в подготовката му за новия сезон и евентуално силно представяне на Australian Open.

 

"Щеше ми се да имам по-дълга почивка, но ще се задоволя само с две седмици. Чакат ме много задачи. Още на 1 януари мога да започна сезона с двубой с Роджър Федерер в Абу Даби," призна Рафа.

 

"Искаше ми се да бъда повече с моите приятели. Да играем голф и футбол, но нямам време."

 

Надал призна, че няма търпение да се изправи срещу Федерер в двата поредни демонстративни двубоя. "Наистина е страхотно, че чрез нашата голяма популярност можем да набираме толкова много средства. Майка ми и моят мениджърски екип работи здраво по организацията," обясни още Рафа.

 

"Дори и благотворителните мачове са съревнование! Тенисът е спектакъл за зрителите, но за нас играчите е важен преди всичко резултатът. Знам че и аз, и Роджър ще направим всичко възможно да спечелим предстоящите срещи. Заслужава уважение това, че той не спира да се развива, въпреки че има толкова успехи зад гърба си. Уважавам го много като човек и професионалист," допълва Надал.

 

Надал също увери, че има много неща, които смята да подобри в играта си. "На първо място сервисът, бекхендът, придвижването по корта. Дори и да съм ги подобрил, то винаги може още. Ще играя докато това ми позволява тялото," закани се световният номер 1.

 

"Най-добрият сервис в света има Иво Карлович. Форхендът на Федерер е най-добрият, заедно с този на Налбандян, когато аржентинецът е на 100%. За физическа подготовка не знам.. със сигурност и аз съм сред най-напредналите в това отношение. Що се отнася до психиката, то аз и Роджър трябва да сме първи, поне според резултатите и двубоите срещу останалите топ играчи," заяви още испанецът.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини