Мъри: Беше много стресиращо днес



24-05-2016 18:08 | Любомир Тодоров

Любомир Тодоров, пратеник на Tennis24.bg в Париж с подкрепата на BNP Paribas

Анди Мъри беше откровен пред медиите след тежкия петсетов успех срещу чеха Радек Щепанек, който започна вчера, но заради спусналия се над Париж мрак, се доигра днес. Ето най-интересното от пресконференцията на 29-годишния шотландец.

- Анди, какво мислиш за този мач в 5 сета?
- Очевидно беше изключително труден и криеше много опасности за мен. Днес беше много стресиращо. Играхме, мисля, час и половина. Освен това не е лесно да имаш мач в два дена. Особено, когато в петия сет се решава всичко. Радек беше винаги напред, сервираше и първи.

- Разкажи за първите два сета, които загуби...
- Не започнах мача по начина, по който исках. Заради многото дъждове в Париж може би би било по-добре да не започваме вчера. Стартирахме късно и беше ясно, че няма да завършим. В началото усещах напрежение, което се отрази на играта ми. Кортът също беше много тежък. Той налиташе на топката и диктуваше разиграванията, аз не можех да открия комфортната си зона.

- Преди третия сет смени фланелката си. Изглеждаше, че промени и манталитета си...
- Не мисля, че нещо се промени в главата ми. Осъзнах, че в първите два сета играя далече зад основната линия и ме ако не променя това, ще си тръгна от "Ролан Гарос". Като поведох с 3:0 си отдъхнах и заиграх по-освободено. В третия и четвъртия сет играх по-добре. Но днес беше много трудно.

- Разочарован ли си от коментарите на Моресмо в последните дни?
- С Амели поддържаме чудесни отношения и не мисля, че е почтено да кажа нещо друго. Аз дадох едно интервю преди турнира, преди нейното. Раздялата ни в Мадрид беше съвсем спокойна и приятелска. Това, което си казахме там, няма да го коментираме. Останалото са спекулации. Трудно е, защото след нещата, казани от нея, не съм имал възможност да говоря с Амели.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини