Ноле пред Tennis24.bg: Питам се това ли е моята година в Париж



25-05-2016 10:49 | Любомир Тодоров

Любомир Тодоров, пратеник на Tennis24.bg в Париж с подкрепата на BNP Paribas

Световният номер едно Новак Джокович се появи в прекрасно настроение на първата си пресконференция, за разлика от другите фаворити Мъри и Надал. Сърбинът отговаряше изчерпателно на всички въпроси с усмивка. Ето най-интересното от срещата на Ноле с медиите на "Ролан Гарос".

- Новак, като че ли в първия сет срещу Лу нямаше ритъм и изглеждаше уморен?
- Да, трябваше ми време да се приспособя към условията, новия корт и новия турнир. Вторият и третият сет бяха наистина добри, смятам, че в тях намерих своя ритъм. В първия играх на приливи и отливи. Надявам се да подобрявам играта си с напредването ми в турнира.

- Трябваше да играеш в понеделник, но заради дъжда преместиха мача. Това промени ли подготовката и нагласата ти?
- Не много, но се отрази. Планираме нещата ден за ден. Преди първия кръг стратегията е как да насрочиш тренировките си ден или два преди мача. Готвехме се за среща в понеделник, но не се получи. Не е голяма беда, но след дъждовете кортовете бяха тежки. Обаче това не е за първи път и често се случва в Париж.

- Следващият ти съперник е Стив Дарси. Какво знаеш за него?
- Той е от години в Тура, записал е няколко големи победи, мисля, че би Надал на Уимбълдън преди години. Но мисля, че Стив предпочита по-бързите настилки, защото има много бързи ръце, чудесен слайс и отличен сервис. Не съм го виждал как играе на клей. Ще си напиша домашното и ще се подготвя добре за мача (смее се).

- Внимавай, наричат го Акулата!
- Ха-ха, така ли? Дойде ми наум отличен отговор на това, но ще го запазя за себе си. Обичам акули!

- Това е петият път, в който идваш тук с шанс за кариерен Голям шлем. Какво е чувството, когато пристигаш в Париж, в сравнение с другите турнири?
- Да, не за първи път тази година заявявам очакванията си. Ако трябва да съм точен, три поредни години съм в подобна ситуация, като идвам като един от фаворитите в турнира. Хората очевидно се чудят това ли ще е моята година. Аз се питам същото. "Ролан Гарос" е много различен от останалите състезания в Шлема. Опитвам се да използвам емоциите от очакването, за да се вдъхновя, да играя добре, да остана спокоен и концентриран. Дали ще имма шанс да се боря за титлата е в божиите ръце, но със сигурност ще дам всичко от себе си, както винаги.

- Тенисистите дискутират защо няма да се дават точки за участие в Олимпиадата. Какво мислиш?
- Смятам, че трябва да се начисляват точки, ако трябва да съм честен, не мога да разбера причините. Ще участват най-добрите в света, турнирът ще бъде като пети Шлем. Но да бъдеш част от Игрите е нещо изключително. Да си в Олимпийското село с най-добрите спортисти в света, да представяш родината си. Това е несравнимо чувство.

Снимка: ЕРА/БГНЕС

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини