Пиронкова продължава смело напред! (снимки)



25-05-2016 19:28 | Tennis24.bg

Любомир Тодоров, пратеник на Tennis24.bg в Париж с подкрепата на BNP Paribas

Цветана Пиронкова записа нова впечатляваща победа, която я класира за III кръг на Откритото първенство на Франция. Най-добрата българска тенисистка се наложи със 7:5, 7:6 (6) над Юхана Ларшон (Швеция, №62) и по този начин продължава напред в турнира без загубен сет! Пиронкова за втора поредна година ще играе в трети кръг в Париж, което до момента е и най-доброто й постижение.

Преди 12 месеца Цвети отстъпи в III кръг пред Слоун Стивънс. Любопитен е фактът, че българката и американката отново ще могат да срещнат на „Ролан Гарос”, като за тази цел Стивънс ще трябва да запише победа в двубоя си тази вечер.

Ларшон започна по-агресивно двубоя и в първите няколко минутки диктуваше случващото се на корта. Представителката на Швеция успя да стигне до ранен пробив, който в последствие затвърди за аванс 3:0.

Ключов за изхода на сета обаче се оказа петият гейм, когато Пиронкова успя да върне пробива след изключителна битка, продължила 11 минути. Във въпросния гейм Цвети се възползва от петия брейк-бол, който се откри пред нея, но в крайна сметка се справи с подаването на Ларшон, след което изравни за 3:3.

Последваха минутки, в които Пиронкова заигра изключително спокойно и уверено. Пловдивчанката на свой ред взе инициативата и започна да редува печеливши удаяри от форхнед и бекхенд. Цвети осъществи ключов пробив в 11-ия гейм за преднина 6:5, след което взе подаването си на 0 и откри резултата в мача – 7:5.

ГАЛЕРИЯ ОТ ПОБЕДАТА НА ПИРОНКОВА - ТУК!

През втората част двете си размениха по два пробива и се стигна до тайбрек, където Цвети се наложи с 8:6 точки, реализирайки третия си мачбол след щастлива намеса на мрежата.

За успеха Пиронкова взема 130 точки за световната ранглиста, където е №102, както и чек за 102 000 евро.

ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯТА НА БЪЛГАРКАТА ЗАПОЧВА СЛЕД ЧАС! ОЧАКВАЙТЕ Я САМО В TENNIS24.BG

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини