Анди Мъри пред Tennis24.bg: Може би не играя най-добрия си тенис



Анди Мъри пред Tennis24.bg: Може би не играя най-добрия си тенис
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
25-05-2016 22:46 | Tennis24.bg

Любомир Тодоров, пратеник на Tennis24.bg в Париж с подкрепата на BNP Paribas


Уморен, но и доволен от двете си победи в пет сета в първите два кръга на „Ролан Гарос“ е световният номер 2 Анди Мъри. Шотландецът се класира за III кръг след нова мъка в пет сета - над французина Матиас Бург с 6:2, 2:6, 4:6, 6:2, 6:3. Преди това той срещна доста трудности и срещу Радек Щепанек в друг петсетов мач.

„Не може да играеш твърде много мачове като този, ако искаш да спечелиш турнира“, каза след новия си успех Мъри. Шотландецът записа само 46 печеливши удара срещу 55 на Матиас Бург и направи повече непредизвикани грешки – 45 срещу 46 от страна на противника си.

„Но не беше чак такова напрежение. Според мен вчерашният ми мач беше по-тежък. Но и днес не беше лесно. В един период се загубих на корта. Беше трудно да успея да се върна, да победя. Имаше моменти, в които ми беше трудно да печеля точки. Загубих много геймове на нула. По едно време той удряше невероятни уинъри, а аз не можех да разбера от къде идва и къде отива топката. Беше голяма битка, но успях да се събера и да спечеля.

Имах и някои щастливи удари, със сигурност. Не ми беше лесно, защото губех топката в много дълъг период от мача. Но успях да спечеля мача. Затова съм тук. Не искам обаче да играя петсетови двубои във всеки кръг. Не искам да имам и такива спадове. В последните дни показах доста дух и сърце в тежки двубои. Показах положителните си качества, измъкнах се от напечени ситуации. Може би не играя най-добрия си тенис, но намирам пътя към победата“, коментира още Мъри.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини