Ноле: Дано нямам повече такива мачове



26-05-2016 19:32 | Tennis24.bg

Любомир Тодоров, пратеник на Tennis24.bg в Париж с подкрепата на BNP Paribas


Водачът в световната ранглиста Новак Джокович се класира за трети кръг на „Ролан Гарос”. Сърбинът далеч не изигра най-добрия си двубой, но въпреки това успя да запише чиста победа над Стив Дарси – 7:5, 6:3, 6:4 и продължава напред без загубен сет.

Ето какво каза Ноле на пресконференцията след мача

Не беше лесно днес. След такива мачове сигурно просто се чувстваш доволен и щастлив, че си спечелил, или си притеснен за играта си?

НД: Е, доволен съм, че свърших работата си. Но определено не харесах играта си днес. Направих твърде много грешки. Браво на Стив, който игра много разнообразно, сменяше темпото. Не е лесно да се играе така. Той е много бърз и разбира много добре играта. Мисля, че започнах перфектно 3:0 и 15-40, изпуснах възможността при два бекхенда да направя нов пробив. Чувствах се страхотно, но изненадващо направих няколко грешки и му позволих да се върне. Борих се за тези сетове, но успявах да взема сервиранията си лесно. Надявам се това да не се случва повече в следващите кръгове. Занапред мачовете ще стават по-трудни и, знаете, всеки очаква в началото да е по-лесно, а после да задобрява.

В Мадрид каза, че си вегетарианец, така ли е?

НД: Да, да, вегетарианец съм.

От скоро ли?

НД: Ха, ха, снощи изядох една голяма пържола. За да се подготвя за днес. Шегувам се. Вече почти година. Ям само малко риба от време на време.

В следващия кръг ще играеш срещу Аляз Бедене. Игра с него на Откритото първенство на Австралия миналата година. Какво си спомняш от този мач, опозна ли го по-добре през изминалата година?

НД: Тренирахме заедно в Монте Карло и още няколко пъти. Говорим един и същ език, така че е лесно да се разберем. Той е добро момче, много талантливо, много бърз при първи сервис. Очаквам тежък мач, защото вече е трети кръг и постепенно навлизаме в третата седмица. Няма вече лесни мачове. Той няма какво да губи. Може да играем на централния корт и съм сигурен, че той ще се раздаде напълно. Надявам се да удържа на напрежението и да се наслаждавам на времето си на корта.

Когато започна да работиш с Борис Бекер, много хора казаха „Това няма да продължи много.“ Същевременно, когато някой стана модерно да се наемат треньори, спечелили титли от Големия шлем. Но вече ги няма Лендъл, Конърс, Едберг, Моресмо. Остава само Борис. Имаш страхотни резултати. Какви са трудностите в сработването на двама топ-тенисисти.

НД: Мисля, че топ-играчите се опитват да намерят нови начини да се вдъхновиш и да се учиш от най-големите. Споменахте много имена, но Борис прие поканата ми. Много съм щастлив, че реши така. Уча много от него. Особено от психологическа гледна точка. Той има огромен опит. Особено с възходи и падения. Има много предизвикателства и очаквания. И той споделя знанието и енергията си от миналото с мен и екипа ми. Определено има огромен принос и всичко е хармонично. Не знам колко ще продължи това. Мисля сезон за сезон. Но се радвам, че Борис иска да продължаваме. В края на годината ще видим дали ще продължим следващта година.

Някой преди Борис отказа ли?

НД: Борис беше първия ми избор.

Днес, в края на втория сет погледна към него, защото не беше доволен от играта си. Каза нещос очи, какво?

НД: Той познава този поглед. И аз знам какво ми казва с очи. Ще говорим утре за това.

Преди години водеше преговори да представяш Великобритания. Това не се случи, но Аляз Бедене го направи и премина от Словения, като не може да играе за Купа „Дейвис“. Какво мислиш за това?

НД: Не знам много какво е станало. Знам, че има промяна и вече пет години не можеш да играеш за друга държава, ако си играл преди това под чужд флаг. Преди беше три години. Мисля, че пет години е твърде много. Три години е достатъчно.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини