Крис Кермод: Вярвам в тенисистите



27-05-2016 16:11 | Tennis24.bg

Президентът и изпълнителен директор на АТР Крис Кермод отговори на въпросите на „Марка“ за последните скандали в света на тениса, свързани със залагането и уреждането на мачове и допинга.

„Това, което се случи през януари по време на Откритото първенство на Австралия, е черен момент за целия спорт“, коментира Кермод за разследването на BBC и Buzzfeed за уредени мачове.

„Беше трудно заради няколко неща. За мен бе интересно да открия как се е променила комуникацията в последните 20 години. Раснах като си мислех, че всичко което е чета е истина. Но днес новините са забавление. Хората обвиняват толкова бързо. Хубавото в Мелбърн беше, че всички останахме задружни и уверени в продукта, който предлагаме.

Аз вярвам на нашите играчи и в системата ни. Но гледаме много сериозно на обвиненията. Това, което ме притеснява най-много е, че в основата на тези информации е твърдението, че тенисът е корумпиран. Това не е вярно. Правим независимо разследване, което не е правено в друг спорт. Понякога проблемите помагат за обединението. Това ни се случи и на нас“, каза босът.


Той допълни: „Имаме 120 000 тенис турнира на година. Обвиненията за уредени мачове са около 0,2%. Вярвам, че играчите са чисти. Правим независимо проучване и по въпросите за допинга.“

Кермод обяви, че не се притеснява от оттеглянето на най-добрите четирима - Джокович, Федерер, Надал и Мъри. „Тенисът не е само за топ-играчите. Ясно е, че те помагат много на другите. Освен това цифрите не лъжат. Публиката беше 900 000, сега над милион и четиристотин хиляди са на трибуните. Тези четирима са оставили своя отпечатък. Но като бях малък, казваха същото и за оттеглянето на Борг и Макенроу. Казваха, че тенисът никога няма да е същият.“


По отношение на дискусиите дали да бъде включен пети турнир в Големия шлем, Кермод обяви, че засега не е фокусиран върху този въпрос. „Доволни сме от успеха на деветте турнира от серията Мастърс 1000“, завърши шефът.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини