Тийм отново надви Зверев, записа рекорд на Ролан Гарос



28-05-2016 16:08 | Станко Димов

Доминик Тийм достигна до осминафинал в турнир от Големия шлем за втори път в кариерата си, след като в събота се наложи с 6:7 (4), 6:3, 6:3, 6:3 над Александър Зверев на „Ролан Гарос”.

22-годишният Тийм стана първият представител на Австрия, достигнал до осминафинал в Париж след Юрген Мелцер, който го стори през 2010 (отпадна на полуфинал). В спор за място на четвъртфинал Тийм ще срещне Марсел Гранойерс, който продължи напред без игра, тъй като съперникът му Рафаел Надал оттегли участието си в турнира.

Първият случай, в който Тийм достигна до IV кръг в турнир от Шлема беше преди 2 години, когато на тази фаза в Ню Йорк бе спрян от Томаш Бердих.

Доминик Тийм се радва на най-добрия старт на сезон в кариерата си. По-рано през годината австриецът спечели титлите от турнирите в Буенос Айрес (на финала победи Алмагро), Акапулко (победи Томич) и преди 7 дни в Ница, където в спора за трофея се наложи над Зверев.

За Тийм това беше трети пореден успех над Зверев в рамките на няколко седмици, след като успя да го пречупи и на полуфиналите в Мюнхен, където обаче загуби спора за трофея срещу Филип Колшрайбер.

Общо от началото на сезона Тийм записа рекордна 23-а победа на клей.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини