Джокович изнесе лекция на Истомин



Джокович изнесе лекция на Истомин
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
23-01-2010 09:20 | Станко Димов

Световният №3 Новак Джокович загуби едва 4 гейма в мача си от третия кръг на Australian Open срещу Денис Истомин (Узбекистан). Джокович остана на корта едва час и 37 минути за успеха с 6-1, 6-1, 6-2 над 103-ия в света.

 

За разлика от предишния кръг, когато загуби сет от швейцареца Чиудинели, днес Ноле нямаше конкуренция и държеше мача изцяло под свой контрол. В следващия кръг сърбинът ще се изправи срещу Лукаш Кубот (Полша), който се класира за 1/8-финал без игра. Кубот трябваше да излезе срещу Михаил Южни, но контузия на китката прекрати участието на руснака на турнира.

 

"Радвам, се че взех мача бързо и с подобна преднина. Мисля обаче, че Денис Истомин не показа това, на което наистина е способен. Той ми помогна с многото непредизвикани грешки, които направи по-време на двубоя", заяви Джокович.

 

"Колкото до предстоящия ми мач с Лубош Кубот, в съблекалнята говорихме за финала в Белград, когато отново играх срещу него. Да, той наистина е добър, както на сингъл, така и на двойки. Мисля, че той в момента се намира в най-добрата си форма. Въпреки, че се класира служебно, това е голямо постижение в кариерата му. В Белград имах труден мач срещу него, сега също не очаквам да ми е леко", коментира Ноле.

 

Новак Джокович Сърбия ПОБЕДИТЕЛ    6 6 6
 
Денис Истомин Узбекистан     1 1 2

СТАТИСТИКА НА ДВУБОЯ




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини