Марат Сафин: Тенисът тотално се промени



18-12-2010 13:44 | Николай Драгиев

 

Марат Сафин не спира да пътува по света. В момента той е в Буенос Айрес, където участва на демонстративен турнир с участието на Давид Налбандян и Хуан Игнасио Чела.

 

В аржентинската столица е и сестрата на Марат Динара, която пък се готви за новия сезон.

 

"Спортистите не обичаме да скучаем. Винаги трябва да се случва нещо и да сме активни," коментира Сафин безбройните си ангажименти.

 

Според Сафин светът на тениса е много по-различен от времето, когато той е прохождал в играта.

 

"Времената в тениса действително се измениха. Преди беше спокойно и всичко вървеше в един ритъм. Цареше много позитивна атмосфера и отделните тенисисти бяха приятели. След това всеки тенисист се обгради със свой отбор - фитнес треньори, масажист, психолог. Така ситуацията се измени и всички се дистанцираха един от друг," смята Сафин.

 

Руснакът обясни, че не съжалява затова че се е отказал и не е спечелил повече от турнирите от Големия Шлем.

 

"Дори и за Федерер след години ще говорят, че е можел да спечели повече. Не съжалявам. След като спечелих Australian Open контузих коляното си и никога не се възстанових напълно. За да постигаш подобни резултати, трябва да си в идеална форма."

 

Бившият номер 1 подкрепи възстановяващият се от контузия Хуан Мартин дел Потро, който по негови думи има сили да се върне на най-високо ниво.

 

"Той е прекрасен играч, показва чудесен тенис. Много е талантлив, но ще му трябва време, за да възвърне самочувствието си. Освен всичко в момента има толкова много гладни за успехи играчи, а това ще усложни задачата му. Просто му трябва повече време," категоричен е Сафин.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини