Очаквано: Надал отказа участие в Куинс Клъб



01-06-2016 15:46 | Станко Димов

Рафаел Надал оттегли участието си от турнира на трева Aegon Championships, който се провежда в лондонския Куинс Клъб. Причината е ясна – контузията в китката, която принуди Матадора да прекрати участието си на любимия за него „Ролан Гарос”.

Надал, който през 2008-а записа исторически хеттрик, печелейки последователно „Ролан Гарос”, Куинс Клъб и Уимбълдън, коментира следното: „Много съм тъжен, че ситуацията с китката ми не ми позволява да играя в Куинс Клъб. Това е турнир, който обичам. Забавлявам се, когато играя пред британска публика. Очаквах с нетърпение този турнир и се надявах, че ще успея за втори път да спечеля титлата. Пожелавам на всички да се получи страхотна седмица в Куинс Клъб. Аз очаквам с нетърпение да се завърна в турнира в следващите години”.

Надал бе част от страхотния списък с участници тази година, включващ защитаващия титлата си Анди Мъри, Стан Вавринка, Жо-Вилфред Цонга, Милош Раонич, Ришар Гаске, Ник Кириос, Марин Чилич, Григор Димитров и др.

Отказът на Надал означава, че ако той се възстанови навреме за Уимбълдън ще започне турнира без нито един двубой на трева преди това.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини