Пресконференцията на Пиронкова само в Tennis24.bg



01-06-2016 22:09 | Любомир Тодоров

Българката Цветана Пиронкова даде последната си пресконференция на "Ролан Гарос" след четвъртфиналния двубой срещу Саманта Стосър.

- Цветана, какво мислиш за срещата?
- Много тежък мач. Имах много възможности, така че не се чувствам много добре заради загубата. Сам игра много добре днес. Опитах всичко, но тя ме победи.

- Какво ти мина през ума, когато водеше с 5:1 точки при смяната на полетата в тайбрека?
- Ами, това е тайбрек. В тази фаза на турнира нервите също участват в мача. Бях нервна, направих няколко глупави грешки. Тя беше по-добрата днес.

- Имаше ли нещо, което вършеше работа срещу Сам?
- Забелязах, че ако моите удари са по-дълбоки, тя има проблеми. Опитах да бъда агресивна, защото това я затрудняваше. Но тя имаше различни варианти. Ударите й не са стандартни. Топката отскача много високо. Освен това Сам е добра и на мрежата, има отличен слайс, страхотен сервис и удар над глава.

- Мнението ти за двете седмици в Париж. Не беше зле, нали?
- Не, разбира се. Щастлива съм от тези седмици тук. Не мога да не бъда. Имах страхотни емоции, изиграх страхотни мачове и спечелих големи победи! Това е едно от най-добрите ми представяния.

- Имаш ли едно на ум за Олимпиадата? Очевидно ще се предвижиш напред в ранглистата. Говорила ли си с Федерацията за шансовете ти?
- Не, още не съм говорила с тях. От това, което чух от (българските) медии, ще бъда около №70 в света в понеделник, а това ми дава големи шансове да се класирам за Рио де Жанейро.

- На кои турнири на трева ще играеш?
- Добър въпрос. Още мисля и не съм решила къде да участвам. Ще играя преди Уимбълдън, иска ми се да е в Ийстборн и дано сегашното ми 102-о място в ранглистата ми позволи да участвам там. Това е един от любимите ми турнири.

- Левият ти крак беше превързан. Нещо сериозно ли е, или е просто леко разтежение, защото игра много мачове?
- Не мисля, че е супер сериозно. Не бях на 100 процента днес. Имах проблеми с четириглавия мускул и глезена. Смятам, че се дължи на умора. Прекалено много тенис (усмихва се). Ще се опитам да се възстановя по най-добрия начин. Може би ще си почина няколко дена и ще видя какво ще стане.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини