Кики Бертенс записа 12-а поредна победа



02-06-2016 19:17 | Любомир Тодоров

Непоставената холандка Кики Бертенс продължава своят успешен път на "Ролан Гарос".

Тя се наложи със 7:5, 6:2 над осмата в схемата Тимеа Бачински от Швейцария след час и 52 минути игра. Така Бертенс записа 12-а поредна победа. Серията й започна в квалификациите на турнира в Нюрнберг, където спечели титлата.

В първата част Бачински сервираше за спечелването й при 5:4, но 24-годишната тенисистка от Ватеринген направи знаменит обрат и взе следващите три гейма, за да измъкне сета. След това 183-сантиметровата холандка извика физиотерапевт на корта за проблеми в левия прасец.

Бертенс продължи да доминира и удължи серията си на седем спечелени гейма до 4:1 в следващата част. В седмия гейм полуфиналистката от миналата година Бачински спаси три точки за пробив, преди да вземе подаването си за 5:2. В следващия холандката стигна до мачболи и реализира втория с бекхенд по правата. Бертенс се разплака и падна на колене след последната точка.

Успехът ще изпрати Кики за първи път в кариерата й в Топ 30 на световната ранглиста следващата седмица. В момента тя е 58-а. Тя е първата холандка на полуфинал в Париж след играещата еднакво добре с двете ръце Марейка Янсен - Схаар през 1971 година.

Следващата съперничка на Бертенс е световната номер едно Серина Уилямс. Кики и шведката Юхана Ларшон победиха с 6:3, 6:3 сестри Уилямс на двойки на "Ролан Гарос".

Снимка: ЕРА/БГНЕС

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини