Доминик Тийм: Тайбрекът обърна мача



Доминик Тийм: Тайбрекът обърна мача
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
02-06-2016 22:41 | Tennis24.bg

Австриецът Доминик Тийм за първи път в кариерата си стигна полуфинал в турнир от Големия шлем в Париж. Тринадесетият поставен се наложи след няколко обрата над №12 Давид Гофен от Белгия с 4:6, 7:6(7), 6:4, 6:1.


Изглеждаш спокоен, вече се фокусирате върху следващия мач ли?


Д.Т.: Имаше доста емоции по време на мача, така че вече мога да съм спокоен. Още съм концентриран, но беше страхотен мач, интензивен.


Вчера каза, че си твърде млад, за да смяташ Мустер, или Скоф за идоли. А кой е твоят идол?


Д.Т.: Нямам определен играч за идол. Харесвах тениса, обичам да го гледам. Гледах почти всеки мач. Възхищавах се на много играчи, опитвах ударите на всеки от тях. Но като цяло – харесвах тениса.


Какво очакваш от утрешния мач срещу Новак?


Д.Т.: Вероятно ще е невероятно тежко. Той е на различно ниво в сравнение с всички останали играчи. Но аз съм в добра форма, а мачът започва от 0:0. Това, което мога да направя е да дам всичко от себе си и ще видим какво ще стане.


За човек, който е побеждавал Рафаел Надал на клей, шансът да победиш Джокович съществува, не мислиш ли? И като си бил дете и играеше бекхенд с една ръка някой карал ли те е да го правиш с две?


Д.Т.: За утре не мисля нищо. Ще я карам, както досега в турнира. Ще изляза на корта и ще дам всичко, н което съм способен. Ще съм концентриран напълно и ще видим какво ще се получи. Колкото до бекхенда – да, имало е моменти, в които съм имал съмнения дали да не играя с две ръце. Но в крайна сметка – сегашната ми игра се оказа правилният избор. Всичко е въпрос на здрави тренировки.


Какво ти помогна днес да обърнеш мача?


Д.Т.: Честно казано на по време на втория сет не мислех, че ще спечеля този мач, защото той постоянно беше напред. Беше по-добрият играч в първите два сета, или поне до тайбрека. Не знаех какво да правя, защото той връщаше добре. Не допусна никакви грешки. Тайбрекът беше на топ-ниво, на едно от най-високите, които съм играл. После всичко се обърна.

Предстои Европейското първенство по футбол, как мислиш, че ще се справи Австрия?

Д.Т.: Австрия, разбира се, е моят фаворит. Наистина съм щастлив, че отново сме на голямо първенство. Нямам търпение да започне. И ще имам да правя нещо по цял ден – да гледам футбол.


Когато реши да работиш с Брешник за треньор, познаваше ли го лично и как се случи?


Д.Т.: Не съм решил аз, защото бях 9-годишен. Мисля, че беше решение на Брешник и на баща ми. Татко отишъл при него и му казал да ми хвърли едно око. Така всичко се развило. Аз нищо не разбрах.


Не мисля, че някой обича да играе на дъжд, но в този мач не мислиш ли, че това ти помогна?


Д.Т.: Не бяха най-перфектните условия, нито за мен, нито за него. Беше 50 на 50. Но е странно. В началото на юни а температурата е 11 градуса. Беше ни трудно. В първите два сета той се справяше по-добре. Но след този специален тайбрек всичко се обърна и започнах да се справям по-добре с условията.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини