Новак Джокович: Финалът срещу Анди ще е тежък



03-06-2016 21:43 | Tennis24.bg

Новак Джокович се класира за финала на „Ролан Грос“. Световният номер 1 спря полета на Доминик Тийм (Австрия) с 6:2, 6:1, 6:4. Ето какво каза сърбинът след мача:

Сигурно си много доволен от представянето си днес? Беше почти перфектен.

Това беше най-добрият ми мач на турнира. Както се надявах, след четвъртия кръг започнах да играя по-добре и се стигна до днес. Много съм доволен.

Сигурно си доволен и че игра срещу толкова млад тенисист? Винаги е добре да се види някаква промяна.

Да, със сигурност. Беше невероятна атмосфера. За първи път играх на този корт полуфинал. Щастлив съм, че спечелих в три сета срещу играч в добра форма, който е играл много турнири и мачове тази година. Той се представи много добре за годините си. Успях да се справя с тежкия му спин. Но, както му казах след мача, съм сигурен, че ще го гледаме още много в бъдеще, ако продължава да се справя толкова добре.

Говорите много за попълване на колекцията си от титли от Големия шлем, но как гледате на това да спечелите четири титли от Шлема поред?

В момента съм в позицията, в която бях и миналата година преди финала. Надявах се, че сезонът на клей ще е успешен и на другите турнири, но най-вече на този. Наистина „Ролан Гарос“ винаги е от голям приоритет. Но за разнообразие е хубаво да имам почивен ден утре. Ще ми помогне да се възстановя, да се заредя с енергия и в неделя да дам всичко от себе си, както винаги.

Какво означава за теб атмосферата по трибуните?

Днес беше като на мач за Купа „Дейвис“. Така се чувствах. Имаше много подкрепа и за двамата. Доминик заслужава тази подкрепа. Феновете се радват, че е млад, искаха да се справи добре днес. От друга страна имаше много подкрепа и за мен. През целия турнир, не само днес. Имаше енергия, емоции, от началото до края. Публиката активно участваше при всяка точка. Всички ние искаме такава атмосфера. В големите мачове винаги искаме да сме специални, защото за това работим. Това придава особено значение на такива мачове. Заради това тренираме всеки ден.

Анди спечели срещу Вавринка. Той също играе на много високо ниво тази година на клей. Какво очакваш от финала?

Вече играхме два финала на клей – в Мадрид и в Рим. Разменихме си по победа. В първия кръг направи обрат от 0:2 и спечели в пет сета. Той е биткаджия. Подобрил е много играта си. Този сезон е пример за това. Сигурен съм, че финалът ще предложи много емоции и игра от дъното на корта. Имаме подобен стил на игра. Познавам го, но и той ме познава. Ще дадем всичко от себе си в неделя.

Томи Хаас беше назначен за директор на Индиън Уелс. Какво мислиш за това?

Очаквах го. Това е перфектно решение за турнира. Томи е от много години в тениса, все още е активен играч. Сигурен съм, че няма търпение да помогне за развитието на турнира и да вдигне стандарта.

Анди те победи в Рим и в Канада. Чувстваш ли се на ръба, когато излизаш срещу него в мач от Големия шлем?

Често сме си разменяли победи.Мисля, че в последните 12 месеца той ме е победил три пъти, а аз – един или два пъти повече. Той е най-отдаденият тенисист в Тура. Постоянно търси начин да подобри играта си. И аз го правя. Мисля, че за пръв път се срещнахме, когато бяхме 11-годишшни. Заедно извървяхме пътя. Ако знаех тогава, че ще се борим за най-големите трофеи, може би щяхме да го запишем някъде. Хубаво е, че съперничеството ни продължи през годините. Той е в страхотна форма, не е играл много на „Ролан Гарос“. Миналата година играхме пет сета, спомням си много добре мача. Но тази година е нова година. Едно знам със сигурност – ще е тежка физическа битка. Затова се радвам на почивния ден.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини