Мико Кузманов е водач в схемата в Пловдив



06-06-2016 14:51 | Tennis24.bg

За 15-а поредна година ТК "Локомотив" е домакин на турнира за Купа "Пловдив" с награден фонд 10 хиляди долара. Участват тенисисти от 15 държави, като поставен под №1 в основната схема е представителят на домакините Димитър Кузманов. Мико в момента е №314 в световната ранглиста.

От българите в основната схема са още Александър Лазов, Васил Младенов и Данаил Търпов. Останалите участваха в квалификациите, но единствено Серафим Грозев ги преодоля, като в последния кръг победи Сантяго Мареска от Уругвай с 6:4, 6:2.

Габриел Евтимов загуби от Илия Вучич от Сърбия с 1:6, 1:6, а Васил Шандаров отстъпи с 3:6, 4:6 срещу Бесир Дургути (Македония) в последния кръг на квалификациите и не успя да влезе в основната схема.

"С последните успехи на българските тенисисти, особено след представянето на Цветана Пиронкова на "Ролан Гарос", която тръгна именно от нашите кортове, тенисът става все по-популярен в България. Купа "Пловдив" и подобни малки турнири са важни за развитието на младите и по-ниско поставени тенисисти, като се надявам, че българин ще вдигне трофея. Благодаря и на Община Пловдив, която осигури 25 хиляди лева за провеждането на турнира. Догодина амбицията ни е да направим един по-голям турнир, нещо като Открито първенство на България, където наградният фонд да бъде 50 хиляди долара и гостоприемство. Надяваме се да намерим спонсори и да осъществим тази мечта", заяви д-р Георги Крумов, зам.-председател на БФТ.

"Община Пловдив подкрепя както това начинание, така и всички действащи спортни и тенис клубове. Радваме се, че тенисът е вече толкова популярна игра и ще продължим да си сътрудничим", заяви зам.-кметът по спорта и младежките дейности Георги Титюков.

"За поредна година съм главен съдия на този турнир и организацията става все по-добра. Има тенисисти от всички контитенти, като един от най-интересните чуженци е португалецът Фред Жил, който е достигал до №62 в света. Наядвам се обаче турнирът да бъде спечелен от българин", заяви главният съдия на турнира Веселина Донева.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини