Маги Малеева: Прекалено критични сме към Григор и Цвети



08-06-2016 10:02 | Tennis24.bg

Една от най-добрите ни тенисистки за всички времена Магдалена Малеева смята, че феновете у нас са прекалено критични към изявите на най-добрите ни тенисисти Цветана Пиронкова и Григор Димитров.

"Не можете да си представяте каква е конкуренцията в тениса. Невероятно постижение е да си номер №100 света. Първите 300 жени в ранглистата са на много добро ниво. Постигнатото от Пиронкова е страшно много. За Григор или Цвети да поддържат това ниво е изключителен труд", сподели Малеева в ефира на Bulgaria On Air и подчерта, че е хубаво да сме взискателни, но трябва и да разбираме от тенис.

Тя добави, че е много лесно да съдиш някого без да си бил на това място и да знаеш каква е конкуренцията. "Прекалено критични сме, трябва да ги подкрепяме, когато не им върви и се колебаят. Те дават 100% от себе си във всеки един момент", увери Малеева.

"Ние играем по 25 турнира в една година. На теб ти е гарантирано, че ако не си Джокович или Уилямс, ти всяка седмица ще загубиш мач. Съветвам Цвети и Гришо да се изкефят на Олимпиадата в Рио. Там са най-големите спортисти в света, има го чувството за заедност, за спорт. Да си гледат кефа", добави Малеева.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини