Пиронкова: Ще се радвам, ако в Рио подобря постижението си



08-06-2016 15:25 | Любомир Тодоров

Най-добрата българска тенисистка при жените Цветана Пиронкова отговори на въпросите на медиите, след като беше наградена днес от своя спонсор FIBank. Ето най-интересното, което каза пловдивчанката.

- Отшумя ли контузията в бедрото, която получи в Париж?
- Може да се каже, че да. Днес тренирах, преди да дойда в София, така че всичко е наред. Играх на изкуствена трева.

- Кога започваш сезона на трева?
- Предстои ми да играя на турнира в Бирмингам. За съжаление ще започна от квалификациите, които стартират в събота. След това ще играя на Уимбълдън.

- Класирането на Олимпийските игри доколко промени плановете ти за сезона?
- Малко по-специфично е. В други години ходя през август на два турнира преди US Open в тази част на света. Сега обмислям или да изиграя един подгряващ турнир в Бразилия преди Игрите, или да отида в Рио няколко дни по-рано, за да се аклиматизирам и тренирам на олимпийските кортове. Нямам още конкретни очаквания за това състезание, но много ще се зарадвам, ако успея да подобря постижението си и да премина след втори кръг при третото си олимпийско участие.

- Каква е вероятността да те видим и на смесени двойки с Григор Димитров в Рио де Жанейро?
- Нямам никаква информация. Не сме обсъждали този въпрос. Все пак едва преди няколко дни се потвърди моето класиране за Олимпиадата.

- Сайтът на WTA те нарече легендарна днес в коментар за сезона на трева...
- Благодаря за комплимента! Турнирите на трева са ми любима част от сезона. Добре се чувствнам на тази настилка. Тази година няма да имам най-добрата подготовка, защото изпуснах един турнир вече, във втория играя квалификации, а в Ийстборн, където исках да участвам, не мога да вляза. В крайна сметка, смятам, че ще успея да се подготвя за тревата. Ще отида малко по-рано в Лондон, за да тренирам и да се наслаждавам на хубавата атмосфера на Уимбълдън. Мисля, че имам шанс да се представя добре и ще направя всичко възможно.

- Емоционални месеци ти предстоят. Участие на Уимбълдън и Олимпиадата, също така и лично събитие. Успяваш ли да вместиш всичко в графика ти?
- Много пъти съм казвала, че балансът в живота е важен. Мисля, че успявам да се справя с ангажиментите си в професионалния тенис, както и в личния ми живот, така че всичко е наред.

Пиронкова Фибанк 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини