Евърт и Дейвънпорт: Шарапова свърши



11-06-2016 11:40 | Tennis24.bg

Две от най-големите звезди на женския тенис в историята, Крис Евърт и Линдзи Дейвънпорт, обявиха, че с оглед на двегодишното й наказание за употреба на забранени лекарства, кариерата на Мария Шарапова е свършила. Според санкцията, наложена й от Трибунала на ITF, тя ще може да се върне на корта на 25 януари 2018 г.

Според Евърт конкуренцията в женския тенис за това време ще стане много по-жестока и дори тренировките ще са по-трудни, затова за Маша ще е трудно да се върне на шампионско ниво. „Тя е в Тура от 15 години, ще бъда изненадана, ако се върне“, каза американката.

Бившата номер 1 в света Линдзи Дейвънпорт също изрази съмненията си, че рускинята не е приемала забраненото от началото на 2016 г. лекарство мелдоний без да иска да подобри представянето си.

„Като бивш играч, който много пъти е попълвал формите за анти-допинг, съм наясно, че там те питат за всичко, което приемаш – от Адвил, през витамини и противозачатъчни средства. Всичко трябва да кажеш. Фактът, че тя никога не е написала за това лекарство, въпреки че няколко пъти през 2015 г. и два пъти през 2016 г. е дала положителна проба за това я инкриминира за мен“, каза американката и също изрази съмнението си, че Шарапова ще се върне.

Бе установено, че Шарапова е използвала забраненто лекарство шест пъти за седем дни по време на Уимбълдън през 2015 г. и пет пъти за седем дни по време на тазгодишното Открито първенство на Австралия.

Единствено Били Джийн Кинг подкрепи Маша. В пост в своя Twitter акаунт тя поздрави Шарапова, за това, че е поела отговорността и я поздрави за характера, който е показала.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини