Тийм спаси 2 мачбола и пак победи Федерер



11-06-2016 16:31 | Любомир Тодоров

Доминик Тийм отрази 2 мачбола в полуфинала срещу Роджър Федерер на турнира в Щутгарт и успя да спечели, прекъсвания на два пъти заради дъжд двубой.

Третият поставен австриец надделя над водача в схемата след 3:6, 7:6(7), 6:4 и записа втори пореден успех срещу рекордьора по титли от Големия шлем след успеха на 12 май в Рим.

В първата част имаше само един пробив. Той бе постигнат от Федерер при единствената му възможност в сета за 3:1 и това беше достатъчно за спечелване на частта.

Вторият сет беше необикновен. Тийм поведе с 5:0, като се възползва от грешки на именития си съперник. От този момент обаче 34-годишният швейцарец намери отново ритъма си, а 12 лета по-младият австриец имаше проблеми с подаването си. И така се стигна до 5:5. След това младокът взе гейма си и после се стигна до тайбрек.

В него Роджър стигна до мачбол при 6:5 след виртуозно воле на мрежата, но не успя да го реализира, а после пропиля и още един. На свой ред Тийм получи сетбол и спечели частта като завърши със смач. След това мачът беше спрян заради дъжд.

В третата част австриецът отрази общо 4 точки за пробив, преди да успее да направи брейк за 4:3. Веднага след това срещата отново беше спряна. При подновяването полуфиналистът от "Ролан Гарос" не трепна и при 5:4 сервираше за победата. Той поведе с 40:0 и ликува при втория мачбол.

"Не мога да повярвам, че победих най-добрия на любимата му настилка. Много съм щастлив", заяви след успеха Доминик, който се класира на първия си финал на трева и ще се бори утре за четвърта титла за сезона.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини