Мъри и Лендъл отново се събраха



12-06-2016 14:58 | Станко Димов

Анди Мъри и Иван Лендъл отново ще работят заедно! Новината бе съобщена лично от световния №2, който другата седмица започва защита на титлата от турнира в Куинс Клъб.

„Иван е човек, който знае много добре какво трябва да направиш, за да печелиш големите турнири. Имах две изключително успешни години, в които работих с него. Очаквам с нетърпение отново да работим заедно и се надявам, че той ще ми помогне да изпълня целите си”, коментира Мъри, цитиран от „Би Би Си”.

29-годишният Мъри се раздели с Амели Моресмо непосредствено преди „Ролан Гарос”. Под ръководството на Лендъл шотландецът записва най-значимите успехи в кариерата си, печелейки Уимбълдън, US Open и златен Олимпийски медал на единично. Двамата бяха екип в периода 2012-2014, след което Лендъл реши да си вземе почивка.

Любопитен е фактът, че през последните две години многократни опити да назначи за свой треньор Лендъл правеше и Томаш Бердих.

Очакванията са Мъри и Лендъл да работят заедно в сезона на трева. „Ще бъде забавно”, каза по темата Лендъл, който не пожела да разкрие дали ще остане в щаба на Мъри след Уимбълдън.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини