Тим Хенман: Джокович е фаворит за Уимбълдън



14-06-2016 17:42 | Tennis24.bg

Новото попълнение в екипа на Анди Мъри – Иван Лендъл, не промени прогнозите на друга британска звезда от близкото минало Тим Хенмън. Бившата първа ракета на Великобритания номинира Новак Джокович за фаворит за титлата на предстоящия трети турнир от Големия шлем – Уимбълдън

 

Мъри и Лендъл имат добра история заедно, като именно под ръководството на легендата Анди записа най-добрите си години – от 2012 до 2014 и спечели две титли от Шлема и олимпийско злато. Хенман обаче каза за SW19, че записалият кариерен Шлем с титлата си от Откритото първенство на Франция Ноле остава начело в прогнозите му.

 

Според него Джокерът дори може да запише календарен шлем тази година. „Лендъл със сигурност ще помогне на Мъри, но Джокович е много постоянен в представянето си и това го прави фаворит за трофея на All England Club това лято. Не мисля, че Мъри и Лендъл ще го притеснят особено. Той контролира само това, което може, затова му е все едно кой е в щаба на Анди. В момента сърбинът остава номер 1 във всяка прогноза. Но с показаното напоследък Мъри се откроява от останалите като основен претендент“, каза Хенман.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини