Иван не прегръща



Иван не прегръща
Свързани играчи
Тагове
16-06-2016 09:32 | Tennis24.bg

Иван Ледъл е повече тип, който ще стисне ръката ти, а не от онези, които раздават прегръдки. Мисля, че съм получавал само една, или две прегръдки от Иван – веднъж, като изгубих първия си финал на Уимбълдън от Роджър Федерер, и може би, когато спечелих финала на US Open. Май нямаше прегръдки, когато спечелих Уимбълдън.

Така че именно с ръкостискане се срещнахме във вторник в Куинс Клуб. Това беше първата ни среща от US Open миналия септември.

Говорили сме си при случайни срещни последни две години, говорих с него няколко пъти в края на миналата година. Поддържах контакт с него, следях какво става с него и знам, че е имал няколко проби с други играчи, така че ми бе интересно да разбера дали не иска да се върне в Тура.

Познаваме се един друг много добре. Хубаво е, че се събрахме отново във вторник. Не се чувствам странно. И победата над някой, който е толкова добър на трева като Никола Маю беше наистина добър старт.

Не е проблем ако имаме разногласия

Иван беше категоричен, че има ясна позиция за нещата. Това е важно. Харесва ми. Предпочитам някой със силна позиция, но ако не съм съгласен- няма проблем. Той не го взима присърце.

По-лесно е да комуникираш, когато знаеш, че няма да засегнеш някого.

Много ценя компанията му и чувството му за хумор. Той може да говори за всичко. Обича спорта си и разказва много истории за времето, когато е бил играч.

Иван Лендъл и Джон Макенроу

Било е малко по-различно в тениса, когато са играли и Джони Мак (Макенроу) и Джими Конърс. Нямало е камери и микрофони навсякъде. Мисля, че дори е било по-интересно.
Очевидно и сега има големи съперничества в Тура, но, от историите, които съм чувал, бих казал, че днес играчите са много по-приятелски настроени един към друг извън корта.

Иван и Джейми трябва да се срещнат очи в очи

Важно е Иван и другият ми треньор, Джейми Делгадо, да прекарат време заедно в следващите няколко дни.

Иван дойде със собствените си ясни идеи за това, което мисли, че трябва да направя, но едно от силните му качества е, че е добър отборен играч. От жизнена важност е той и Джейми да се видят очи в очи.

Джейми Делгадо и Иван Лендъл

Обикновено прекарвам 40 седмици на година с Джейми и той трябва да вярва в екипа, с който работя.

Джейми също ме познава добре, последните три-четири месеца изкара много време с мен. Това може да помогне на Иван. Така че двамата трябва да говорят заедно много за това, в което трябва да се концентрирам, особено тази седмица, на трева. Ще ми кажат преди тренировката какво ще правим. Имам някаква информация върху какво ще се фокусираме, така че остава да започнем да работим.

Трябва да започна да печеля големи турнири

Аз съм номер две в света, така че не играя зле. Но целите са винаги едни и същи. Има още неща, които мога да подобря, ако искам да стана номер 1 в света и да започна да печеля големи турнири.

Вярвам, че Иван, заедно с останалите в екипа ми, ще ми помогне да постигна това.

Смятам, че моят екип е много силен в момента. Ставам все по добър в последните няколко месеца, подобрих няколко елемента, надявам се мога да продължа с това и в следващите няколко месеца.

Да спечеля титлата в Куинс Клуб би било перфектното начало.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини