Федерер спечели епичен тайбрек и чака Зверев



Федерер спечели епичен тайбрек и чака Зверев
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
17-06-2016 16:58 | Любомир Тодоров

Водачът в схемата на турнира в Хале на трева Роджър Федерер се приближи на само две победи от девета титла в състезанието в Германия.

Швейцарецът надигра Давид Гофен от Белгия с 6:1, 7:6(10) след час и 21 минути игра.

В първата част нищо не предвещаваше епичния тайбрек с 22 точки в края на мача. Федерер направи четири пробива, а допусна един.

Във втория сет Гофен оказа люта съпротива. Той направи брейк за 3:2, но Маестрото го върна незабавно. Същото се случи при втория пробив на петия поставен белгиец за 5:4. В последвалия гейм той стигна до сетбол, но Роджър го отрази и пак направи рибрейк. В 12-ия пък Федерер стигна до два мачбола, но не успя.

В тайбрека Гофен поведе с 6:4 точки, но не успя да реализира нито една от точките си за спечелване на частта, а след това пропиля и още една. Последваха силни изяви на 34-годишния рекордьор по титли от Големия шлем, който спечели двубоя при общо петия си мачбол.

На полуфиналите го очаква германският тийнейджър Александър Зверев. Той не прояви никакво уважение към празнуващия 31-ия си рожден ден Маркос Багдатис и го победи със 7:6(9), 6:3.

Федерер спечели единствената си среща със Зверев на турнира в Рим тази година с 6:3, 7:5.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини