Лейтън Хюит получи уайлд кард на двойки на Уимбълдън



Лейтън Хюит получи уайлд кард на двойки на Уимбълдън
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
19-06-2016 09:05 | Tennis24.bg

Бившият номер 1 в света Лейтън Хюит ще има шанса да се появи още веднъж в турнир от Големия шлем. Австралиецът изигра своя последен мач от професионалната си кариера на домашното Открито първенство. След като отпадна във втори кръг от Давид Ферер в Мелбърн, Хюит обяви, че прекратява състезателната си кариера. Това обаче се оказа за съвсем кратко, след като се включи в отбора на родината си за Купа „Дейвис“ за изгубения сблъсък със САЩ в началото на март. В ролята си на играещ капитан той се пусна в двойките със Сам Грот, но изгубиха в драматичен петсетов мач от близнаците Брайън.

Оказва се, че любовта на шампиона от Уимбълдън от 2001 г. към тениса е толкова голяма, че той ще се върне на корта на най-високо ниво, този път на двойки. Той и сънародникът му Джордан Томпсън получиха уайлд кард и ще играят на тазгодишното издание на Откритото първенство на Великобритания.

Същевремнно на Уимбълдън Лейтън ще се включи и в екипа на ВВС, който ще коментира турнира. Като анализатори ще се изявяват още Джим Къриър, Джон Макенроу, Мартина Навратилова и Марион Бартоли.

До сега в кариерата си Хюит е стигал само трети кръг на двойки на Уимбълдън, което се случи четири пъти – 1999, 2012, 2014 и 2015 г. той има една титла с дабълите от Големия шлем – заедно с Макс Мирни на US Open през 2000 г. Същата година игра и финал при смесените двойки – заедно с Ким Клайстърс.

Другите уайлд-карти за двойките на Уимбълдън тази година получиха Кайл Едмънд/Джеймс Уорд, Дан Евънс/Лойд Гласпуул, Брейдън Клейн/Алекс Уорд, Джонатан Мери/Адил Шамасдин и Кен и Нийл Скупски.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини