Клубът на Алхимика подари на децата от с. Белащица безплатни тренировки по тенис



19-06-2016 09:55 | Tennis24.bg

Всеки понеделник децата от с. Белащица ще могат да тренират тенис напълно безплатно на новите кортове в Alchemist Residence. Това съобщи домакинът д-р Невен Енчев на кмета на община „Родопи“ Пламен Спасов в четвъртък, когато членовете а Клуба на Алхимика и техни приятели откриха сезона на летните партита с вечер, посветена на Средиземноморската кухня и анасоновите питиета.

Базата за тенис е една от най-модерните в България, отговаря на изискванията на Международната тенис федерация - ITF и съперничи на прочутите кортове, на които се провежда престижният турнир „Ролан Гарос“ в Париж.

Правим този жест, защото Ортодоксалният орден на Хоспиталиерите на Свети Йоан си е поставил за задача да допринесе за хармоничното развитие на децата и младите хора, заяви д-р Енчев, който е председател на хуманирантата организация. Кметът на „Родопи“ Спасов благодари сърдечно за предоставената възможност и топлите грижи към децата в общината.

По време на партито чаровната дъщеря на здравния мениджър Евгения изтегли имената на щастливците, които спечелиха сребърни лъжички, изработени лично от здравния мениджър. Наградите се връчват на 3-ма от 90-те участници, познали по снимка на Фейсбук страницата, че новият пазар на биоплодове се намира до басейна в Alchemist Residence. Наградите ще заминат при Лилия Гавраилова, Катя Шурубова и Катерина Ненкова.

С подаръци изненадаха гостите и представителите на фирмата за анасонови питиета „Yeni Raki“. Отговорилите вярно на въпросите от викторината си тръгнаха с прекрасни комплекти чаши, изрисувани с най-впечатляващите места от великолепния Истанбул. Малко по-късно като истински алхимици те вдигнаха няколко облака край басейна, в които забъркаха алкохолни напитки с течен азот.

Докато гостите се наслаждаваха на красивия залез, шеф готвачите поднасяха специалното меню. Поднесените 3 вида миди с черупка - по средиземноморски, с маскарпоне и печени на BBQ спечелиха възторга на всички. След като се насладиха на скаридите с анасонов сос, ципура върху канапе от маслини и домати конкасе, както и на пържен сафрид по рибарски, световноизвестният наш цигулар маестро Мичо Димитров призна: „Уверявам, че толкова изискано гурме не се поднася никъде в България!“

За предястие бяха сервирани гръцка салата и дзадзики, а за десерт - анасонова панакота с домашно сладко, направено от биоплодове, отгледани в Градината на Алхимика. Освен анасоновите питиета бяха поднесени и средиземноморски вина - бели и розе.

С нетърпение очакваме и следващите тематични вечери в Клуба на Алхимика, защото домакините винаги ни изненадват с вкусни ястия и много подаръци, казаха на тръгване гостите. Продължаваме – през цялото лято ще има партита, които ще обогатяват културата ни и ще ни помогнат да опознаваме традициите на другите народи, увери д-р Енчев.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини