Футболът е добро развлечение по време на Уимбълдън



20-06-2016 11:18 | Tennis24.bg

Петата, рекордна титла в Куинс Клъб не попречи на Анди Мъри да сподели изживяванията си напоследък в блога му за ВВС.

След успеха в Куинс отново нямаше прегръдка от страна на Иван Лендъл, но ми каза: „Добре, браво!“. Веднага след това започнахме да планираме подготовката за Уимбълдън.
Първият ми мач там ще е във вторник, което означава, че имам осем дни да се подготвя за най-големия турнир в годината и всичко трябва да върви по план.

За футбола

Може и да имам една вечер за гледане на футбол с Иван. Още повече, че има шанс Англия да играе с Чехия на Евро 2016 тази седмица.

Иван обича спорта, няма значение дали става дума за голф, футбол, или тенис. Много от разговорите ни са за спорт.

Миналата вечер се прибра рано, за да гледа Чехия - Хърватия, в който чехите успяха да изравнят след 0:2. След това много говорихме за това.

Мисля, че футболът ще е добро развлечение по време на Уимбълдън, както винаги.

С мои приятели се събрахме за първия мач на Англия. Бяхме поне десетима и си направихме барбекю. Шумотевицата около Куинс Клуб беше невероятна, когато Даниел Стъридж вкара победния гол срещу Уелс.

Така че съм сигурен, че с Иван ще гледаме някой мач по домашному.

Преди финала в неделя аз, Иван и Джейми Делгадо седнахме за кратко, за да обсъдим стратегията за мача и за подготовката за Уимбълдън. Определихме в кои дни с кого ще тренирам, кога ще почивам. Нищо не е оставено на случайността.

Иван гледа от балкона, когато получих трофея. Той имаше нужда от комфортна почивка, но съм щастлив, че беше там. Беше добра седмица за екипа ни.

За петата титла в Куинс

Куинс Клуб означава много за мен и това, че печеля титлата за рекорден пети път е специално. А ме гледаха двама от най-добрите тенисисти в историята – Иван и Джон Макенроу. Беше яко.

Бях наясно какво прави Джон там, макар че обикновено не гледам щаба на противника. Дори ако там седи легенда с бейзболна шапка на Ню Йорк Янкис.

Винаги се опитвам да се фокусирам върху противника и понякога – върху моя щаб, за да се окуража. Не мисля, че е полезно за концентрацията ми да се взирам в екипа на противника.
Самият мач ми вдъхна много увереност. Винаги е важно да побеждаваш някого като Милош Раонич. Показах най-добрия си тенис, но трябва да го правя по-постоянно.

Когато се изправяш срещу един от играчите с най-добър сервис в света на трева, мачът може да ти се изплъзне бързо. Това вече ми се случи срещу Федерер миналата година на Уимбълдън.

Но смятам, че ретурът е един от най-добрите компоненти в играта ми и макар че не правя брейк във всеки мач, в 99 случая от 100 създавам шанс за брейк пойнт. Това означава, че трябва да търся постоянство и шансът ще дойде.

Но е по-лесно да го кажеш, отколкото да го направиш, когато срещу теб сервират с 220 км/ч, но това трябва да правиш. Мисля, че Милош сервира страхотно в неделя, но успях да обърна мача.

За ранното лягане

Вече е 22:30 и е време да си лягам. Бях свикнал да си лягам в полунощ. Хубаво е, че жена ми и дъщеря ми бяха с мен в Куинс. Това бе първият ми Ден на бащата.

Напоследък се наложиха няколко промени в ежедневието ми у дома, особено що се отнася до лягането. Бях свикнал да си лягам около полунощ и да ставам в 9. Но сега вече си лягам около 22:30-23:00 и ставам в 7:30, за да прекарам малко време с дъщеря си, преди да изляза от вкъщи. Ако ставам по-късно, няма да мога да я виждам.

Надали мога да мечтая за по-запомнящ се първи Ден на бащата – спечелих трофей и бях със семейството си.

Надявам се следващите седмици да са още по-щастливи.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини