Пол Макнами тренира талантите ни до 14 години



21-06-2016 20:17 | Tennis24.bg

На Национален тенис център започна лагер на най-добрите ни състезатели до 14 години. В тренировките участва лично Пол Макнами, един от най-големите специалисти в тениса. Той помага на родните таланти и техните треньори преди старта на летните европейски отборни купи, които ще се проведат между 26 и 28 юни.

Момичетата имат привилегията да играят на родна земя – на Национален тенис център, като ще спорят с Естония, Великобритания, Гърция, Унгария, Молдова, Словакия и Швеция за едно от първите две места, които дават право на участие във финалния кръг в Лоано (Италия) от 1 до 3 юли. Момчетата пък ще се състезават в Мурсия (Испания), където ще бъдат още отборите на Унгария, Италия, Латвия, Холандия, Норвегия, Румъния и Испания.

21 от топ състезателите ни до 14 г. стартираха в лагера с встъпителна кондиционна тренировка, проведена от Тодор Иванов. Специалистът обясни, че упражненията са основно за пъргавина и за краката. Той е категоричен, че най-важните години за изграждането на спортиста са именно тези между 12 и 16 г.

След това талантите започнаха да изпълняват удари и разнообразни упражнения с ракета в ръка под ръководството на Пол Макнами, Пресиян Коев, национален треньор и отговорник "Развитие" към БФТ и треньорите Албена Цветкова, Александър Пенев и Йордан Кънев. Капитанът за Купа "Дейвис" Тодор Енев също наблюдава част от заниманията.

Пол Макнами проведе лагер с таланти и миналата година, като работата му бе оценена изключително високо. Това е поредната позитивна нова практика, която налага екипът на БФТ в стремежа си българските треньори и състезатели непрекъснато да подобряват нивото си.

Макнами е приятел на българския тенис. От няколко години той помага на националния ни отбор за Купа "Дейвис". А вече е и турнирен директор на ATP надпреварата Garanti Koza Sofia Open. Целта е София да стане утвърдена дестинация за световния тенис.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини