Жребият не беше благосклонен към българите на Уимбълдън



24-06-2016 13:12 | Любомир Тодоров

Изтеглиха жребият за турнира от Големия шлем Уимбълдън, който започна на 27 юни, понеделник, в Лондон.

При дамите Цветана Пиронкова ще се изправи в първия кръг срещу Белинда Бенчич от Швейцария, която е №7 в схемата. Двете играха и миналата година на старта в "Ол Инглънд клъб" и тогава българката отстъпи с 6:3, 1:6, 3:6.

С оглед на сегашната форма на двете тенисистки успех на полуфиналистката на Уимбълдън през 2010 година няма да бъде изненадващ. Цвети стигна до два поредни четвъртфинала на "Ролан Гарос" и в Бирмингам, нещо което не беше правила от 2005 година, когато при дебюта си в турнири на женската асоциация стигна до полуфиналите в Истанбул и Палермо.

Пиронкова има 8 победи в последните си 10 мача. Бенчич пропусна туринра от Големия шлем в Париж по не съвсем ясни причини. На трева тя е с 3 победи и 2 загуби. Българката можеше да срещне 19-годишната швейцарка във втори кръг в Бирмингам, но Бенчич се отказа срещу Ирина-Камелия Бегу.

Победа на Цвети ще я изправи срещу квалификантка, защото две състезателки от пресявките се срещат в първия кръг. Ако пловдивчанката стигне до трети кръг вероятно ще срещне Андреа Петкович или Елена Веснина.

При мъжете Григор Димитров очаква тенисист от квалификациите. При успех почетният гражданин на Хасково ще играе във втори кръг срещу победителя от мача между №16 Жил Симон (Франция) и Янко Типсаревич (Сърбия).

Миналата година полуфиналистът в Лондон от 2014-а Димитров стигна до трети кръг на Уимбълдън, където отстъпи на французина Ришар Гаске.

И двамата български представители са в горните половини на схемите, където са водачите Серина Уилямс и Новак Джокович.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини